100ste Data Inspecteur Bomen gecertificeerd
11 dec 2019

Wij hebben het trieste bericht ontvangen dat Frank Maandag op 8 februari 2021 is overleden. Wij zijn en blijven trots op Frank en wensen zijn geliefden sterkte.

Frank Maandag mag zich officieel de 100ste Data Inspecteur Bomen van Nederland noemen. Hijzelf kan het nog niet helemaal geloven.
Frank is al dertig jaar actief in het vak en heeft zich van uitvoerend boomverzorger laten omscholen naar Data Inspecteur Bomen. Afgelopen november deed hij examen en slaagde hij in één keer.

“Ik was heel zenuwachtig en dacht nooit dat ik het in één keer zou halen. Na een degelijke training en behoorlijk wat oefenen is het dan toch mooi gelukt. Vooral het vertalen van wat je ziet naar het datapaspoort was best lastig. Je moet consequent werken en nadenken over de gevolgen van je registratie. Ik wil en moet mee met de tijd en digitalisering staat ook in ons vak niet stil. Met dit certificaat en alle kennis die ik heb opgedaan ben ik klaar voor de toekomst!”

De Data Inspecteur Bomen wordt getoetst op zijn kennis en vaardigheden voor het inventarisaren en eenduidig registreren van boomgerelateerde data. Naast basale basisgegevens van de boom, zoals boomnummer (ID) en boomsoort, worden zaken geïnventariseerd die nodig zijn om de boomveiligheid (BVC) te waarborgen en het cyclisch onderhoud aan te sturen. Om deze inventarisatie en registratie eenduidig te kunnen uitvoeren zijn gestandaardiseerde kenmerken en keuzeopties nodig. Deze zijn gebundeld in het Handboek Bomen | H14 | Dataregistratie bomen.

TERUG