30 deelnemers uit de startblokken!

Onderdeel van Thema
Algemeen
29 november 2018

Met het afronden van een pilot ben je natuurlijk nog niet direct klaar voor het ‘echte’ werk.
Er zijn altijd verbeterpunten en aspecten die bijgeschaafd moeten worden voor een optimaal resultaat. Data Inspecteur Bomen vormt hierop geen uitzondering.

De afgelopen periode hebben we dan ook hard gewerkt aan de spreekwoordelijke puntjes op de i. Evaluatiepunten zijn waar nodig verwerkt, examenvragen zijn getoetst door een onafhankelijke toetsdeskundige en opleiders zijn geïnformeerd en geïnstrueerd zodat zij aan de slag konden. Daarnaast hebben we de handleiding Data Inspecteur Bomen, inclusief sortimentslijst, ontwikkeld en gepubliceerd; een belangrijk opleidingsdocument voor de Data Inspecteurs Bomen in spe.

Een andere belangrijke stap naar een waardevol certificaat is ook de benoeming van een onafhankelijke examencommissie afgelopen oktober. Deze examencommissie, bestaande uit drie personen, heeft de taak de kwaliteit van het examen en het certificaat te borgen. Toezien op een correcte uitvoering van procedures aangaande toets- en beoordelingsbeleid en het signaleren van mogelijke verbeterpunten zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Bovenstaande ontwikkelingen hebben geresulteerd in het eerste reguliere examen, op 22 november, afgenomen bij dertig kandidaten. Tijdens dit examen kregen de kandidaten vijftig theorievragen voorgeschoteld en moesten zij tijdens het praktijkexamen in het veld met behulp van een standaard (digitaal) datapaspoort van tien bomen de kenmerken voor onderhoud en boomveiligheid beoordelen en registreren.

In de loop van december wordt bekend welke kandidaten geslaagd zijn en wie zich dus nog dit jaar Data Inspecteur Bomen mag noemen!

Wilt u ook Data Inspecteur Bomen worden? Het volgende examen is gepland op donderdag 7 maart 2019. Informeer bij de opleiders naar de opleidingsmogelijkheden of neem contact met ons op voor aanvullende informatie. Wij informeren u graag!