Boommonitor Online geactualiseerd!

Onderdeel van Thema
Boommonitor
31 augustus 2015

In samenspraak met onze licentiehouders hebben wij een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd in ons rekenprogramma Boommonitor Online. Hieronder zetten wij ze voor u op een rijtje.

Sortimentslijst
De sortimentslijst binnen Boommonitor Online is volledig opnieuw opgezet. Aanvullende cultivars en meer inhoudelijke informatie over de boomgrootte en het gebruik van boomsoorten zijn nu standaard opgenomen in de sortimentslijst.

Met deze update binnen Boommonitor Online sluit de sortimentslijst beter aan bij het gebruik van bomen in de (stedelijke) openbare ruimte.

Indeling boomgrootte
Ook de basisindeling van de boomgrootte is aangepast en daarmee meer afgestemd op bestaande standaardiseringen. De onderstaande (keuze)indeling is nu van toepassing:

Boomgrootte        Boomhoogte        Kroonomvang
 1e grootte > 15 m  Brede / normale / smalle kroon
2e grootte 8-15 m  Brede / normale / smalle kroon
 3e grootte < 8 m  Brede / normale / smalle kroon
 Vormboom  3-5 m  Brede / normale / smalle kroon


Zoekscherm en rekenfuncties
In het zoekscherm van het sortiment is nu ook direct de boomgrootte zichtbaar evenals, indien van toepassing, de Nederlandse naam. De meeste cultivars hebben immers geen specifieke Nederlandse naam. De aanvullende boominformatie over de gekozen boomsoort of cultivar wordt binnen Boommonitor Online weergeven nadat de boomsoortkeuze is aangeklikt.

Voor de rekenfuncties binnen het programma hebben de doorgevoerde wijzigingen geen invloed. Wel kan het zo zijn dat een boom(soort) nu net anders is ingedeeld, bijvoorbeeld in een categorie met een wat grotere of juist kleinere kroon. Dan zal de berekening die gebaseerd is op het verdampingsmodel van het bladoppervlak natuurlijk ook wijzigen.

Werksessie op locatie
Bent u nog onvoldoende bekend met de mogelijkheden van Boommonitor Online, vraag dan naar de mogelijkheden voor een werksessie op locatie. Tijdens zo’n werksessie maken we u en uw collega’s graag wegwijs in het gebruik van Boommonitor Online of een van de andere instrumenten binnen uw licentie.