Lancering Bomenposter

Onderdeel van Thema
Bomenposter
2 oktober 2013

Bomenposter werken rond bomen vernieuwd.

Op 10 oktober aanstaande om 13.00 uur, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte, zal de volledig vernieuwde bomenposter Werken rond Bomen worden gelanceerd. Dit zal plaatsvinden op de stand van Stadswerk, te vinden op standnummer 3.073. De poster is een product van vereniging Stadswerk, de inhoudelijke update is verzorgd door Norminstituut Bomen. De volgende partijen ondersteunen de poster: Bouwend Nederland, GPKL, branchevereniging VHG en stichting Groenkeur.

De poster is voor licentiehouders van het Norminstituut Bomen gratis beschikbaar. Algemene bestellingen kunnen worden geplaatst bij vereniging Stadswerk. Een sneak preview is beschikbaar op www.bomenposter.nl.

Bij werkzaamheden in de openbare ruimte zijn bomen vaak erg kwetsbaar. Zowel de boven- als ondergrondse delen kunnen snel beschadigd raken, met alle (fatale) gevolgen van dien. Vaak zijn dergelijke beschadigingen te voorkomen door bewustzijn te creƫren en enige kennis over bomen over te dragen. De bomenposter helpt mee om het bewustzijn op de werkplek te vergroten.

Meer tips om bomen de beschermen tijdens werkzaamheden in de openbare ruimte zijn beschikbaar op www.bomenposter.nl. In het Handboek Bomen, een uitgave van het Norminstituut Bomen, is hoofdstuk 2 geheel gewijd aan het werken rond bomen. Een combinatie van een verwijzing naar dit handboek, het verstrekken van de bomenposter aan de aannemer(s) en specifiek toezicht dragen bij aan betere kwaliteitszorg voor bomen in de openbare ruimte.