Lancering Handboek Bomen 2014 tijdens week van de Openbare Ruimte

Onderdeel van Thema
Handboek Bomen
28 maart 2014

Op dinsdag 8 april aanstaande zal Roelof Koekkoek, wethouder Openbare Werken van de gemeente Putten, het allereerste exemplaar van het Handboek Bomen 2014 in ontvangst nemen. Deze lancering van het geheel vernieuwde Handboek Bomen zal plaatsvinden op de dag ‘Groen’ tijdens de Week van de Openbare Ruimte, waarvan Putten gastgemeente is.

Het Handboek Bomen (voorheen KBB) omvat gestandaardiseerde kwaliteitseisen, procedures en normen die van toepassing zijn bij de uitvoering van werkzaamheden in, rond en met bomen. In het Handboek Bomen 2014 zijn de bestaande twaalf hoofdstukken aangescherpt en opnieuw vaktechnisch gecontroleerd en extern gevalideerd. Daarnaast zijn vijf nieuwe hoofdstukken toegevoegd: ‘Verplanten bomen’, ‘Bomeninventarisatie’, ‘Boomtaxatie’, ‘Bomen Effect Analyse’ en ‘Verplantbaarheidsonderzoek’. Bovendien is het Handboek Bomen 2014 dusdanig herzien dat de kwaliteitseisen nog beter aansluiten op de beschikbare bestekssystematieken (onder andere RAW) en op allerlei contractvormen (bijvoorbeeld UAV en UAV-gc). Voor licentiehouders is het Handboek Bomen 2014 vanaf medio april in hardcopy en online beschikbaar. Opdrachtgevers ontvangen van ons kosteloos een hardcopy van het vernieuwde Handboek Bomen bij het maken van een afspraak met onze consulent.

Een gebruikerslicentie van het Norminstituut Bomen biedt u en uw collega’s onbeperkt toegang tot instrumenten waarmee de kwaliteitszorg rond bomen kan worden gewaarborgd en verbeterd. De instrumenten binnen de licentie, waaronder het Handboek Bomen, het rekenprogramma Boommonitor Online en de Bomenposter ‘Werken rond bomen’, worden jaarlijks geactualiseerd en uitgebreid. De gebruikerslicentie omvat tevens kosteloze deelname aan de regionale werksessies en de landelijke gebruikersdag.

Wilt u weten wat het Norminstituut Bomen voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

P.S.: Licentiehouders en gebruikers van onze instrumenten bieden wij een korting aan van € 50,- op het deelnametarief van de dag ‘Groen’ tijdens de Week van de Openbare Ruimte.
Heeft u interesse? Stuur een e-mail naar info@norminstituutbomen.nl