Regionale themabijeenkomsten 2016 alweer een feit en programma gebruikersdag 3 november in de steigers

Onderdeel van Thema
Evenementen
27 juni 2016

De afgelopen maanden hebben we op zes locaties verspreid door Nederland themabijeenkomsten georganiseerd. We waren te gast bij de gemeenten Castricum, Borne, Dordrecht, Bunschoten, Utrechtse Heuvelrug en Echt-Susteren.

Ruim 150 licentiehouders hebben actief aan de sessies deelgenomen; zowel opdrachtgevers, opdrachtnemers als adviesbureaus. Het algemene gebruik van de instrumenten en specifiek uitvraag en bestekken stonden op de agenda. Uiteraard is er ook ruimschoots kennis gedeeld over de toepassing van de Resultaatsmeter. Veel licentiehouders geven aan al gebruik te maken van het Handboek Bomen en de andere instrumenten. Het was mooi om te zien hoe verschillende toepassingen werden gedeeld. Gemeenten zijn immers verschillend, maar de uitdagingen die voorliggen zijn meestal wel gelijk.

Het programma voor de landelijke gebruikersdag in Archeon bij gastgemeente Alphen aan den Rijn staat inmiddels goed in de steigers.

3 November lijkt ver weg … maar na de zomervakantie gaat het weer snel. Uiteraard zal gemeente Alphen aan den Rijn gelegenheid krijgen om de ervaringen te delen met het gebruik van de instrumenten. Daarnaast zullen verschillende sprekers toelichten hoe zij de instrumenten van het Norminstituut Bomen inzetten. Tineke Jongsma van gemeente Den Helder zal delen hoe Boommonitor en hoofdstuk 1 uit het Handboek Bomen, Ontwerp en Bomen gebruikt zijn in verschillende projecten; niet altijd zonder weerstand van verschillende partners, maar wel met een goed eindresultaat. Ook zal er een kleine terugblik aan de orde komen van Nanda van Mondfrans van gemeente Bunschoten. Na vier jaar toepassing van de norm voor de obstakelvrije zone is nu vast te stellen wat de effecten zijn. Uiteraard komen er ook sprekers aan bod die de ervaringen met de toepassing van de Resultaatsmeter zullen delen. Het hoofdstuk 5 uit Handboek Bomen, ‘Leveren van bomen’, wordt praktisch toegelicht, want praktisch moet het wel blijven. Zoals u van ons gewend bent zal er ook een ‘vreemde eend’ in het programma zitten, maar dat houden we nog even geheim. Na de zomervakantie krijgen licentiehouders het volledige programma en een uitnodiging om zich in te schrijven; de datum kan in ieder geval in de agenda worden gezet. Graag tot 3 november in Archeon / Alphen aan den Rijn.