Standaard Datapaspoorten 2022
21 mrt 2022

Iedere boombeheerder die een beetje met de tijd mee gaat weet het inmiddels: zonder goede data van de bomen is het lastig beheren en beleidskeuzes maken. Of het nu gaat om veiligheid of onderhoud, overzicht is belangrijk. Het standaard datapaspoort is in combinatie met Handboek Bomen 2022 aangepast.

In mei komt Handboek Bomen 2022 beschikbaar. Na een serieuze update en uitbreiding met maar liefst drie hoofstukken is synchronisatie van belang. Allereerst is het standaard datapaspoort aangepast. De bedrijven die beheersystemen aanbieden in de markt zijn hierover geïnformeerd. Ook het examen Data Inspecteur Bomen wordt vanaf mei aangepast naar het nieuwe datapaspoort. Zo zorgen we ervoor dat de hele keten, vanaf het beheersysteem naar de uitvraag (bestek), is gesynchroniseerd. Want alleen dan kan de kwaliteit geborgd worden.
En om het licentiehouders makkelijker te maken, is voor de datapaspoorten Handboek Bomen een mutatiedocument beschikbaar achter de login op de website.

Inmiddels zijn er in heel Nederland voldoende Data Inspecteurs Bomen beschikbaar om aan de vraag ernaar te voldoen. Bij een uitvraag voor boomveiligheidscontrole is een certificaat Data Inspecteur Bomen het enige complete persoonscertificaat voor de dataregistratie van veiligheids- én onderhoudskenmerken. Bij zowel Bomenbanen als PCBomen zijn opleidingen te volgen voor dit certificaat.

TERUG