Bomen zijn belangrijk
10 okt 2022

De functies en het belang van bomen zijn voor heel veel inwoners van Nederland niet duidelijk. Daarom is de campagne Bomen zijn Belangrijk op de Landelijke Gebruikersdag (LGD), afgelopen mei in Gouda, gelanceerd. Doel van de campagne is de kennis van inwoners over bomen en de kwaliteit van bomen in de openbare ruimte te verhogen.

Inmiddels is de website bomenzijnbelangrijk.nl, ook gelanceerd tijdens de LGD, uitgebreid met een aantal onderdelen. Allereerst is er een informatieve film toegevoegd. In deze film worden de belangrijkste functies van bomen duidelijk uitgelegd. Deze functies zijn ook visueel weergegeven op een dubbelzijdige poster, deze is in PDF-formaat te downloaden.

Ook zijn er inmiddels zeven informatiebladen beschikbaar op de site;
Beleid en bomen
Ontwerp en bomen
Planten bomen
Werken rond bomen
Storm en bomen
Veiligheid en bomen
Snoeien en kappen van bomen

Deze zijn online te lezen, maar ook allemaal te downloaden.

Tot slot zijn ook Instagram en Facebook geactiveerd. Leuk als je ons wil volgen!
We hopen dat veel boom- en groenbeheerders de informatie op de website van bomen zijn belangrijk gaan gebruiken om inwoners te informeren. Uiteraard is het ook toegestaan om collega’s van andere disciplines in de organisatie via deze weg te informeren over bomen in de openbare ruimte.

Alle informatie op de site en in de Kennisbank is gesynchroniseerd met de instrumenten van Norminstituut Bomen. Als je thema’s mist, dan vernemen we dat graag, mogelijk kunnen we deze toevoegen.

Voorlopig blijven we de campagne voeren, totdat iedereen weet waarom bomen zo belangrijk zijn!

TERUG