Bomenplein verbindt kennis op InfraTech
17 apr 2024

Tijdens de InfraTech van 2023 bleek dat er grote interesse is voor bomen vanuit de infrasector. En juist bomen ontbraken op de InfraTech. Dat bracht Norminstituut Bomen op het idee om in 2025 met diverse partners de krachten te bundelen en gezamenlijk deel te nemen met een bomenplein.

Ruimte beperkt
In de openbare ruimte is de civiele wereld bepalend. Bij de infrasector is duidelijk dat bomen noodzakelijk zijn voor de leefbaarheid. Maar hoe ga je dat organiseren? De ruimte is beperkt en de opgaven zijn groot. De behoefte aan meer kennis over bomen is dus groot. Omdat meer kennis over bomen en hun toegevoegde waarde in ieders belang is, staan we met acht partners op het bomenplein. Uiteindelijk hebben de civiele en groene sector hetzelfde doel; een gezonde leefomgeving creëren waarbij groen van nature een bijdrage levert aan de openbare ruimte.

Bomen zijn belangrijk
Norminstituut Bomen vormt, als kartrekker, met diverse organisaties het bomenplein. De organisaties die deelnemen zijn: Investree, Terra Nostra, Cobra Groeninzicht, idverde, Groenadvies Amsterdam, Tree-O-logic en TFI Vitaler Groen. ‘Bomen zijn belangrijk’ wordt de hoofdboodschap van het bomenplein.

 

 

TERUG