Landelijke Gebruikersdag 2018
24 apr 2018

Afgelopen 19 april was het weer zover: onze Landelijke Gebruikersdag. De lancering van het Handboek Bomen 2018, de introductie van Data Inspecteur Bomen én de verloting van de vijf tickets voor onze studiereis naar Engeland maakten deze editie extra speciaal.  Klik hier voor de beeldimpressie.

De gemeenten binnen de Drechtsteden waren gastgemeente, en het Energiehuis in Dordrecht was derhalve de locatie van het evenement. Ruim 250 deelnemers uit het hele land hebben de dag bijgewoond en de diverse lezingen aangehoord. Zo vertelden de gemeenten Dordrecht, Velsen en Meierijstad uitgebreid hoe ze de instrumenten gebruiken en wat hun ervaringen zijn.

Hoogtepunt van de dag was toch wel de lancering van het Handboek Bomen 2018. Na de feestelijke onthulling gaf Henri Rogaar, directeur Productontwikkeling en Techniek, een toelichting over de wijzigingen die zijn doorgevoerd. Ook werd de validatieprocedure toegelicht en zijn de commissieleden bedankt.

Verder werd het nieuwe certificaat Data Inspecteur Bomen geïntroduceerd. Het kader van de opleiding is doorlopen en de opleiders zijn bekendgemaakt. Dit nieuwe certificaat maakt duidelijk wie de opdrachtgever kan selecteren om de onderhoudstoestand en de veiligheidsaspecten van zijn bomen te inspecteren.

Tot slot zijn, als klap op de vuurpijl vanwege het vijfjarig jubileum van het Norminstituut Bomen, vijf tickets voor de studiereis naar Engeland verloot. Kortom, we kijken terug op een zeer geslaagde dag. Volgend jaar (voorjaar 2019) zijn we te gast in de gemeente Arnhem.

Heeft u interesse om de studiereis naar de indrukwekkende Veteraanbomen in Zuid-Engeland bij te wonen (van 13 t/m 15 juni)? Stuur ons dan uiterlijk dinsdag 1 mei aanstaande een e-mail om uw interesse kenbaar te maken. Wij nemen dan kort daarna contact met u op. Let op, er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze reis.

TERUG