Luchtig nieuws!
7 jul 2020

Norminstituut Bomen is in heel Nederland bezig met kwaliteitszorg rond bomen in de openbare ruimte. Deze maand zijn we echter bij twee monumentale platanen op het stationsplein in Gouda net even iets meer betrokken.

Het stationsplein in Gouda ondergaat namelijk een metamorfose; er komen heel veel extra fietsenstallingen en ook het busstation wordt totaal vernieuwd. De twee bomen bevinden zich in het midden van het werkterrein, wat natuurlijk extra aandacht vraagt. Een weerbestendige bomenposter siert dan ook de bouwhekken om de bomen. En de bomen hebben extra toezicht gekregen van onze collega’s die dagelijks het station benutten.

Omdat wij de monumentale bomen, die er goed bij staan, nog een lang leven gunnen, hebben we ze getrakteerd op wat extra lucht en voeding in de bodem. Samen met gemeente Gouda werd een leuke vlog gemaakt. Als je nieuwsgierig bent, kun je hier de vlog bekijken.

De komende jaren blijven we de bomen graag dagelijks in de gaten houden, want deze groene parels koesteren wij met veel plezier.

TERUG