Stichting Norminstituut Bomen
16 sep 2021

Norminstituut Bomen gaat verder als stichting. Tijdens de Landelijke Gebruikersdag in Gouda presenteert het bestuur van de stichting zichzelf en de plannen voor de lange termijn. Lees hier het vraaggesprek tussen directeur Marc Meijer en kersverse voorzitter Niek van ‘t Wout in een artikel van Tuin en Landschap.

Norminstituut Bomen is 10 jaar geleden gestart. Het opzetten van een organisatie en het samenstellen van een evenwichtig instrumentenpakket, vraagt behoorlijk gedurfde investeringen in tijd en geld. Na diverse jaren intensieve klantbenadering kunnen we vaststellen dat we een begrip zijn geworden, net als het Handboek Bomen. Ook de andere instrumenten worden intensief gebruikt en de Data Inspecteurs Bomen worden inmiddels in veel bestekken voorgeschreven.

Er werken circa 350 organisaties met ons instrumentenpakket, waaronder zo’n drie kwart van alle gemeenten in Nederland. Daarnaast zetten ook provincies, waterschappen en organisaties als ProRail en Rijksvastgoedbedrijf onze instrumenten inmiddels in.

Om in de toekomst voor al deze gebruikers een solide partner te blijven, veranderen we van rechtsvorm.

Zo kan de organisatie in stichtingsvorm onder andere een beroep doen op fondsen en subsidies. Dit biedt kansen om projecten met impact op te pakken. Voor de huidige organisatie en gebruikers zijn er geen directe veranderingen.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door opdrachtgevers, de directe belanghebbenden. De  continuïteit is daarmee geborgd.

TERUG
Nieuwe chat starten

Er is helaas een technische fout opgetreden. Wil je ons helpen deze chatbot te verbeteren? Meld wat er misging via info@norminstituutbomen.nl. Alvast bedankt!

Veld mag niet leeg zijn