Terugblik Landelijke Gebruikersdag Gouda
23 mei 2022

Donderdag 19 mei was het zover, eindelijk weer een Landelijke Gebruikersdag oude stijl. Dit jaar in Gouda, dat haar 750 jarig bestaan viert. Dit, in combinatie met ons jubileum, zorgde voor een mooi feest. Klik hier voor de sfeerimpressie.

De bijzonder mooie Sint-Janskerk in het centrum van de stad, gaf op zichzelf al een heel bijzondere sfeer. Na de opening door de burgemeester van Gouda wist André Kuipers de aanwezigen op het puntje van de kerkbank te krijgen. De beelden vanuit de ruimte maakten indruk; de kleine rol maar grote impact van de mensheid op het klimaat werd pijnlijk duidelijk. Gelukkig kunnen wij met onze missie ook een positieve wijziging te weeg brengen.

Diverse bijdragen van sprekers over onder andere Managing Public Space, groeiplaatsproeven en de Handreiking Omgevingswet en Bomen zorgden voor een sterk en gevarieerd inhoudelijk programma.

Voorzitter van het bestuur van Norminstituut Bomen, Niek van ’t Wout, presenteerde daarnaast de ambities voor de komende jaren en stelde het gehele bestuur middels een film aan de deelnemers voor. Deze film is hier te zien.

Eén van de ambities is om bij inwoners bewustwording te creëren over de functies en waarden van bomen. De website www.bomenzijnbelangrijk.nl levert een bijdrage aan deze campagne. Op de site zijn infobladen beschikbaar en kan de Kennisbank worden geraadpleegd.

Tot slot is met ceremonieel onthaal het Handboek Bomen 2022 gepresenteerd en is de validatiecommissie in het zonnetje gezet.

Al met al een intensieve en afwisselende dag. In 2023 wordt het in Apeldoorn weer een uitdaging om dit programma te evenaren. Maar zoals altijd gaan we daar uiteraard ons best weer voor doen!

TERUG