Upgrade BVC-certificaat naar Data Inspecteur Bomen
24 okt 2019

De wereld blijft veranderen en ook ons vakgebied ontwikkelt zich door. Als u mee wilt veranderen en zich wilt blijven ontwikkelen, dan kunt u gaan voor dé upgrade van uw BVC-certificaat. Het Data Inspecteur Bomen (DIB-)certificaat is hét certificaat voor de toekomst.

Veel vakmensen in de bomenbranche hebben het certificaat Boom Veiligheids Controleur behaald. Dit certificaat is vooral gericht op de boomcontrole die uitgevoerd wordt vanuit de zorgplicht. In de opleiding en certificering zijn de dataregistratie en het opnemen van onderhoudskenmerken niet meegenomen. Dit terwijl deze onderwerpen heden ten dage zeer actueel zijn. Gelukkig is in de afgelopen periode in samenwerking met opleiders en vakbranche het DIB- certificaat ontwikkeld.

Als u komend jaar het BVC-certificaat moet verlengen, kunt u er ook voor kiezen direct te gaan voor de upgrade naar het DIB-certificaat. Als u het DIB-certificaat behaalt, dan is het niet meer nodig om het certificaat voor de BVC te (blijven) vernieuwen.

Het DIB-certificaat staat voor:

  • sortimentskennis 125 stuks;
  • het benoemen van BVC-kenmerken op basis van de landelijke richtlijn;
  • het definiëren van onderhoudskenmerken voor cyclisch onderhoud;
  • eenduidige registratie in digitaal datapaspoort conform Handboek Bomen.

Met name het eerste en de laatste twee punten zijn een uitbreiding van het huidige BVC-certificaat.

In veel gevallen is het raadzaam om voor deelname aan het examen een aanvullende opleiding te volgen.

Uiteraard kunt u voor meer informatie over het certificaat en opleiders contact met ons opnemen.

TERUG
Nieuwe chat starten

Er is helaas een technische fout opgetreden. Wil je ons helpen deze chatbot te verbeteren? Meld wat er misging via info@norminstituutbomen.nl. Alvast bedankt!

Veld mag niet leeg zijn