ZZP-licentie
23 feb 2021

Al bijna tien jaar bieden we opdrachtgevers en -nemers de mogelijkheid een licentie af te nemen bij Norminstituut Bomen. Binnen de licentie zijn de Kennisbank en de instrumenten beschikbaar en is er toegang tot de landelijke en regionale bijeenkomsten. Inmiddels maken niet alleen veel gemeenten, maar ook veel bedrijven, leveranciers, aannemers en adviesbureaus hier gebruik van. Helaas geldt dit vanwege kostenafweging in veel mindere mate voor zzp’ers.

Dat is jammer, want juist zelfstandige ontwerpers en boomverzorgers kunnen veel baat hebben bij het gebruik van bijvoorbeeld Boommonitor en het Handboek Bomen. Ook de uitwisseling van kennis tijdens regionale en landelijke bijeenkomsten is voor zelfstandigen erg waardevol. Vanwege het algemene belang van brede kennisverspreiding is er nu de zzp-licentie.

Wat is het verschil met een gewone bedrijfslicentie? Dat is simpel, de prijs. Of je de inkomsten alleen genereert of samen met collega’s, dat maakt verschil in draagkracht. Wil je weten of de reguliere of zzp-licentie jou meerwaarde kan bieden? Stuur een mail en we sturen je vrijblijvend een aanbieding met daarin overzichtelijk de inhoud van het pakket en de investeringskosten in de kwaliteitszorg voor bomen.

TERUG