Bomen staan buiten!

Onderdeel van Thema
Bomenposter
22 september 2014

Vorig jaar is de bomenposter ‘Werken rond bomen’ gelanceerd tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. De poster toont de kwetsbare boomzone direct rond een boom en laat zien welke belangrijke randvoorwaarden er gelden voor de uitvoering van werkzaamheden.

In menig kantoor van de groenbeheerder en werkkeet van de aannemer hangt de bomenposter aan de wand. De poster is kosteloos beschikbaar binnen de gebruikerslicentie van het Norminstituut Bomen. Mooi! Toch zou het nog beter zijn als de poster ook in de buurt hing van de bomen die bescherming behoeven tijdens werkzaamheden. Maar een papieren poster aan een bouwhek of een boom…. dat schiet niet op.

Na een tip van de heer Dekker van de gemeente Apeldoorn heeft het Norminstituut Bomen een watervaste, lees weerbestendige, variant van de bomenposter ‘Werken rond bomen’ ontwikkeld. Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 8 en 9 oktober aanstaande is deze weerbestendige poster te bezichtigen op onze stand (nummer 1.101). En natuurlijk is de watervaste poster ook ‘in actie’ te bewonderen, namelijk aan een bouwhek rond een boom buiten het beursgebouw.

De weerbestendige bomenposter is gemaakt van stevig zeildoek dat een regenbui en stootje kan verdragen. De poster is 40 cm breed en 80 cm hoog. Hierdoor is de poster ook toe te passen op een smalle boom(stam)bescherming. De 6 roestvrijstalen ringen maken het mogelijk om de poster met tie rips of touw aan een bouwhek of boombescherming te bevestigen. De poster zal na de beurs in sets van 10 stuks te bestellen zijn via het Norminstituut Bomen.

Uiteraard is de poster weer gemaakt in samenwerking met: Stadswerk, VHG vakgroep boomspecialisten, GPKL, Bouwend Nederland, Stichting Groenkeur.