Examen Controleur Handboek Bomen

Onderdeel van Thema
Resultaatsmeter
6 november 2017

Op 2 november 2017 vond alweer het 4e examen van dit jaar plaats voor het certificaat Controleur Handboek Bomen. Inmiddels zijn ruim 110 controleurs gecertificeerd.

Voor het borgen van de kwaliteitseisen die in het Handboek Bomen worden gesteld, is toezicht op die kwaliteitseisen essentieel. Alle kwaliteitseisen binnen de 17 hoofdstukken van het Handboek Bomen zijn meetbaar en dus controleerbaar gemaakt. Een belangrijk hulpmiddel bij deze controle is de zogenoemde Resultaatsmeter. Toezichthouders kunnen dit instrument inzetten om de kwaliteit via een aselecte steekproef objectief te beoordelen. De Resultaatsmeter geeft een overzicht van de foutscores en geeft aan welke zaken voor de oplevering al dan niet hersteld kunnen en moeten worden.

Voor de autorisatie van het uitvoeren van metingen binnen de Resultaatsmeter moet de controleur gecertificeerd zijn. Dit examen wordt meerdere keren per jaar door het Norminstituut Bomen afgenomen. Een overzicht van de gecertificeerde controleurs vindt u in het Landelijke Register op onze website, achter de login.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de Resultaatsmeter en het Landelijke Register van de gecertificeerde Controleurs Handboek Bomen? Kijk op onze site www.norminstituutbomen.nl voor een demoproject. Toelichting door een van onze consulenten is natuurlijk ook mogelijk, bel gerust voor een afspraak.