Gebruikersdagen

Onderdeel van Thema
Evenementen
11 december 2013

Op 20 en 28 november jl. organiseerde het Norminstituut Bomen bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) haar landelijke gebruikersdagen. In totaal bezochten ruim 130 licentiehouders deze dag, die echt een landelijk karakter had met bezoekers vanuit Joure tot Venlo en van Enschede tot Rotterdam.

De dag werd geopend door wethouder Boudewijn Revis van de gemeente Den Haag. Vervolgens verzorgde Jack Burg van Arlande een lezing over verandermanagement. De huidige gebruiksmogelijkheden van de instrumenten van het Norminstituut Bomen werden toegelicht door Henri Rogaar.

Na een luxe lunch in het atrium van het VNG-gebouw en een bezichtiging van de monumentale kastanjelaan voor het pand startte het middagprogramma. Gemeenten Rijswijk, Lansingerland, Bunschoten en Almelo deelden hun ervaringen met het gebruik van het Handboek Bomen en Boommonitor Online.

Ten slotte is inhoud gegeven aan het Handboek Bomen 2014, dat in april zal worden gelanceerd tijdens de Week van de Openbare Ruimte. In deze volledig herziene, gevalideerde versie zullen maar liefst vijf hoofdstukken worden toegevoegd, onder meer over boomtaxatie, bomen effect analyse (BEA) en verplantbaarheidsonderzoek.

Na de mogelijkheid om in de namiddag te netwerken met collega’s, kon iedereen op tijd naar huis. Wij blikken terug op een zeer geslaagde dag en kijken uit naar de gebruikersdagen van 2014.

Om een impressie te krijgen van de gebruikersdag, klik hier.