Harmonisatie-bijeenkomst gecertificeerd Controleurs Handboek Bomen

Onderdeel van Thema
Resultaatsmeter
1 december 2016

De afgelopen maand vond de eerste harmonisatiebijeenkomst voor de gebruikers van de Resultaatsmeter plaats. Het Norminstituut Bomen organiseert de bijeenkomsten jaarlijks om periodiek afstemming te hebben met de gecertificeerd controleurs.

Sinds begin van het jaar is de Resultaatsmeter Handboek Bomen inzetbaar. De Resultaatsmeter is toe te passen door gecertificeerd controleurs. Deze controleurs moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om het certificaat / de autorisatie te behouden. Eén van de voorwaarden is het bijwonen van de jaarlijkse harmonisatiebijeenkomst. Ook moet de controleur jaarlijks minimaal drie metingen uitvoeren.

Controleurs hebben deze eerste harmonisatie als zeer waardevol beschouwd. Tijdens de bijeenkomst zijn ook de nieuwe beoordelingscriteria voor hoofdstuk 9 en 10 van het Handboek Bomen geïntroduceerd. Op deze wijze kunnen controleurs steeds meer hoofdstukken uit het Handboek Bomen binnen de Resultaatsmeter toepassen. In 2017 komen hoofdstuk 4 Planten bomen en hoofdstuk 5 Nazorg en plantgarantie beschikbaar binnen de Resultaatsmeter.

Ook interesse om gecertificeerd Controleur Handboek Bomen te worden? Via deze link ziet u welke opleiders het traject verzorgen.